Wednesday, September 28, 2011

Happy 2nd Birthday!!

Oui, c'est bonne anniversaire de ma blog! Aujourd'hui, il a deux ans. Je suis très desolée pour pas baking depuis aout. Je suis occupé avec travail et plus travail. J'écrive en français parce que je apprends français. Mon français n'est pas bonne mais pas de probléme.

J'apprenais français pour onze mois et je suis toujours amoureuse de la langue. J'adore aller l'ecole, mes camarades de classe et mon professor. I love french, yes, I said before. However, french always got me confused. There are always exceptions. Pourquoi il  y a des exceptions? J'aime français mais je n'aime les exceptions!!!

I will bake soon if I don't get too busy at work. I started this blog for the love of baking and I got hooked since. I hope to write more articles on my baking adventures and one day in better french. Last but not least, I am happy to know really sweet blog friends who are generous to share their lovely recipes on their blogs and constantly visiting my blog. Life is good. Merci beaucoup pour visiter mon blog.

Bonne journée, bisous
Corine

Sunday, September 25, 2011

Dîner français

24 Septembre 2011: Après ma classe le samedi soir, mes camarades et moi sommes allés dîner à Le Bon Marche; restaurant français. J'ai dit à mes camarades de classe, " Parler français et parler un peu anglais dans le restaurant! Tu ne peux pas manges si tu parles beaucoup anglais..." Haha, tu sais quoi, notre français ne sommes pas bonne. On parle plus anglais que français à la fin. Nous nous sommes amusés.


Complimentary Foie gras
Lamb shank avec vin rouge.

Apple Tart Tatin
Molten chocolate cake. Il est pas mal mais très cher.

Dîner était bon. Mes camarades sont droles! Nous visitons autre restaurants français la prochain fois.

Vacances: Hong Kong

J'ai allé pour vacances à Hong Kong en Septembre avec ma famille. J'ai resteé dans l'hotel de Metropark Kowloon. J'adore beaucoup beaucoup HK. I love the food and enjoys shopping there especially during summer time.
Wong Tai Sin Temple: a very popular et famous temple with the locals and tourists.

We went HK during the mid-autumn festival. These are the country's festive's decorations; gigantic lanterns. Aren't they beautiful? I felt like a kid all over again. :) 
This is the traditional red bean cake. I'm not a fan of it but I don't a piece.
Typical breakfast on a normal day in HK. I wanted to go to some popular eatery for breakfast but it was closed for a few days due to mid-autumn festival. What a shame! So, we settled for a normal and not that nice set meal.  
Roasted goose, something I will never miss when I am in HK. I will bring my friends for a roasted goose dinner as we do not have goose in Singapour but duck.
My favourite dim sum restaurant: Maxim's Palace

Gongcha: Green tea bubble tea with pearls. Popular drinks with locals and me!!!

Bought a pair of platforms and wedges. Very comfy.
The clothes I bought at H&M. They can last me till next year. :)

I guess I enjoyed myself to the fullest this time round. I had a great company; i.e. my family. So, visit Hong Kong if you have not.